Site logo

3DeDucation

education for the future

Stacks Image 569
ONTWERP EEN BATTLE VOERTUIG


Ontwerp een originele “skin” voor de Q-Edison Robot.


Wij dagen jullie, leerlingen van ROC West Brabant, uit om een 3D-ontwerp te maken voor de Q-Edison Robot. Zit je ontwerp bij de 10 uitgekozen ontwerpen, dan mag je door naar de BATTLE. Wij van 3DeDucation gaan ervoor zorgen dat de 10 ontwerpen 3D-geprint gaan worden.De uiterste inleverdatum van het ontwerp is 25 februari 2016.
Je kunt het ontwerp of een link naar het ontwerp mailen naar:
j.baselier@rocwb.nlTijdens de BATTLE dag krijg je de hele ochtend de tijd om kennis te maken met de Q-Edison Robot. Je gaat deze programmeren en de BATTLE samen met de andere leerlingen vormgeven. Jullie gaan zelf het parcours uitzetten en een cirkel maken waar je een voorwerp of elkaar uit probeert te werken. Snelheid en kracht moeten aan bod komen. Als je alvast meer informatie wil over de Q-Edison Robot
http://www.q-edison.nl/De BATTLE is op dinsdag 29 maart van 13:00 tot 13:30 uur. De prijsuitreiking is om 15:00. (Dit is tijdens de onderwijsdag dus je hoeft niet bang te zijn dat je lessen gaat missen ;)Wat kan ik winnen:
Iedere deelnemer mag zijn of haar uitgeprint ontwerp, zonder de Q-Edison Robot, meenemen naar huis. Je krijgt een 3D HUBS bon ter waarde van 20 euro.


De prijzen voor de beste 3 zijn:
Stacks Image 601
Stacks Image 613
Je kunt het ontwerp maken in verschillende programma’s het is natuurlijk afhankelijk van de looks die je wil hebben, en de ervaring die je hebt met 3D-ontwerp programma’s.


Gratis programma’s:
Tinkercad: https://www.tinkercad.com/
123D Design:
http://www.123dapp.com/designHieronder staan een link naar een basis 3D-ontwerp die je verder kunt gaan aanpassen:
https://tinkercad.com/things/8I8htcnOGJ3

Een filmpje over het maken van een voorbeeld SKIN:
https://www.youtube.com/watch?v=gFnJptTQCVM

Stacks Image 632


Schermafbeelding 2016-01-27 om 14.32.54De ontwerpen worden beoordeeld op:
1. Originaliteit
, let see what no one has seen before.
2. Functionaliteit, kan je voertuig supersnel rijden door zijn gestroomlijnde outfit, of door zijn robuuste stoere uitstraling een ander voertuig uit een ring werken.
3. Uitvoering, is je ontwerp printbaar? Hoe ziet het eindresultaat eruit?
4. Moeilijkheidsgraad, we maken onderscheid tussen VMBO en MBO leerlingen. Een VMBO leerling mag een basis gebruiken en die aanpassen. We verwachten meer van een MBO techniek en of design leerling (We nemen je opleidingen mee in onze beoordeling, dus laat zien wat je in huis hebt).
Een professionele jury gaat 10 ontwerpen uitkiezen die op dinsdag 29 maart tijdens de onderwijsdag in BATTLE gaan met elkaar. Deze ontwerpen worden door 3DeDucation uitgeprint. Deze print mag je, zonder de Q-Edison Robot, na de BATTLE meenemen.

Aan het einde van de dag gaat een jury drie winnaars bekend maken. De eerste plaats mag een prijs kiezen de tweede mag daarna kiezen en de derde prijs is dan ook bekend.Hopelijk doen jullie mee.

Succes

3DeDucation

Jacqueline Baselier (
j.baselier@rocwb.nl voor meer info)
Koen Giesbers
Stacks Image 630

© 2015 Jacqueline Baselier Contact Me