Site logo

3DeDucation

education for the future

Stacks Image 510
Koen Giesbers
Mijn naam is Koen Giesbers en als projectleider van 3DeDucation wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben 37 jaar oud, samenwonend en vader van twee jongens (3 en 5 jaar oud).

Na de havo en MTS-Autotechniek heb ik gestudeerd aan de Pedagogische Technische Hogeschool te Eindhoven. Vervolgens ben ik als docent begonnen op het Van Cooth. Hier heb ik een jaar Autotechniek gegeven. Vervolgens ben ik gevraagd, door mijn brede interesse in vernieuwende technieken en ict, om met drie andere collega’s een vernieuwde opleiding op te zetten, om de interesse van techniek bij de jeugd te vergroten. Hier is de opleiding Innovatieve Techniek door ontstaan. Deze bestaat nu al ruim acht jaar. Bij deze opleiding maken we al gebruik van o.a. 3D-printers en een lasercutter in de onderbouw van het vmbo. Ook gebruiken we zelfontwikkeld lesmateriaal om o.a. het probleemoplossend vermogen van de leerlingen te vergroten.

Na de fusie tussen Prinsentuin en van Cooth, ben ik nu werkzaam op het Prinsentuin van Cooth te Breda.

Hier ben ik gevraagd door het Innovatienetwerk om een dag in de week als projectleider van 3DeDucation , het 3D-printen in het onderwijs een plek te geven, zodat leerlingen straks 3D-printen kunnen toepassen in hun eigen gekozen richting. Dit is een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat de leerlingen helemaal voorbereid zijn op de toekomst.Stacks Image 513
Jacqueline Baselier
Ik ben Jacqueline Baselier beeldend kunstenaar en docent Beeldende Kunst en Vormgeving. In mijn kunst ben ik zelf steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en technieken die in de context van een werk passen. Ik werk graag in het digitaal programma ZBrush omdat het voor mij herkenbaar is als fysiek boetseren. Het voordeel van digitaal werken is dat je het werk 3D uit kunt printen in verschillende formaten en meerdere exemplaren.

Ik heb gewerkt voor de opleiding Allround Grimeur van het Kellebeek College. Ik geef nu part time les bij Rijnijssel in Arnhem voor de opleiding Make-up and Hair Artist. Ik geef daar onder andere digitaal ontwerpen met Photoshop en Sculptris lessen. Daarnaast ben ik zelfstandig beeldend kunstenaar en werk voor het Innovatienetwerk.

Ook ik ben door het Innovatienetwerk gevraagd om samen met Koen het project 3DeDucation vorm te geven. Ik heb daar veel zin in omdat ik geloof dat het een bijzonder inspirerend project kan worden.


Mariëlle Vos
Voor secretariële ondersteuning kunnen de medewerkers van 3DeDucation bij mij terecht. Mijn naam is Mariëlle Vos en ik werk als secretaresse voor het Innovatienetwerk van ROC West-Brabant waar het project 3DeDucation een onderdeel van uitmaakt.

Voor veel mensen klinkt innovatieve techniek erg ingewikkeld en men denkt dat het voor hen niet bruikbaar is. Dat dacht ik ook, maar niets is minder waar! Mijn collega Koen heeft me bijvoorbeeld geholpen bij het ontwerpen, graveren en snijden van zogenoemde penningen voor hondenhalsbanden met een lasercutter! En ook de 1000 kunststof (PPE) potten die ik ‘over’ had na het inrichten van mijn tuin zijn door zijn leerlingen hergebruikt. Na wassen en verpulveren in de shredder zijn hier kunststof platen van geperst die weer gebruikt worden voor het werken met de lasercutter. Zo zie je dat innovatieve techniek in het dagelijks leven volop wordt toegepast. In de toekomst wordt het op school zelfs mogelijk om gerecycled kunststof na bewerking te gebruiken voor de 3D-printer!
© 2015 Jacqueline Baselier Contact Me